Ψυχοθεραπεία εφήβων και νέων ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία εφήβων και νέων ενηλίκων - Τι είναι

Η περίοδος της εφηβείας είναι ένα από πιο ξεχωριστά σημεία της ζωής μας. Είναι ο προθάλαμος πριν την ενηλικίωση, είναι η πορεία που σε μεταμορφώνει από παιδί σε άντρα/γυναίκα. Αυτή η μετάβαση είναι συνταρακτική και κρύβει τις δικές της προκλήσεις. Κατά την περίοδο της εφηβείας αλλάζουν τα πάντα: Όχι μόνο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, με το σώμα μας να βιώνει πρωτόγνωρες αλλαγές.

Ταυτόχρονα όμως κατά τη διάρκεια της εφηβείας ξεκινάει και μία εσωτερική αναζήτηση στον συναισθηματικό μας κόσμο. Ανακαλύπτουμε το ποιοι είμαστε, τα θέλω μας, τα όνειρά μας και επανακαθορίζουμε τις σχέσεις μας με την οικογένειά μας και τους οικείους μας, οδηγούμενοι πολλές φορές σε τεταμένες ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι κοσμογονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εφηβεία  σε σωματικό, συναισθηματικό και αντιληπτικό επίπεδο μπορούν να αποδειχτούν σαρωτικές για πολλούς νέους. Νιώθουν αυξημένη ψυχολογική ευαισθησία, ότι είναι μπερδεμένοι συναισθηματικά και σεξουαλικά, βιώνοντας πολλές φορές αυξημένο στρες και συναισθήματα φόβου.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα που καλείται να επιλύσει η ψυχοθεραπεία εφήβων είναι: 

  • Ενδοοικογενειακές συγκρούσεις
  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Σεξουαλικός προσανατολισμός
  • Χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Εθισμός στο διαδίκτυο
  • Άγχος
  • Φοβίες
Τι κάνουμε εμείς

Οι άριστα καταρτισμένοι και έμπειροι ψυχολόγοι μας φροντίζουν να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με τον κάθε έφηβο. Με τη χρήση εξατομικευμένων μεθόδων ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, δημιουργείται ένα λειτουργικό κανάλι επικοινωνίας που θα επιτρέψει στον έφηβο να μοιραστεί με ειλικρίνεια τους προβληματισμούς του, δίνοντας στον ψυχολόγο τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις απαραίτητες θεραπευτικές τεχνικές.

Παράλληλα, ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα υπάρχει ενημέρωση των γονέων για την πορεία της ψυχοθεραπείας, διασφαλίζοντας πάντα το απόρρητο, όπως αυτό ορίζεται στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας εφήβων.